Landbruget lider i tørken: Hvem skal betale???



Landbruget lider i tørken: Hvem skal betale???


landbrug, landskab, felt, korn, eng, himmel, græs

Flertal i folketinget er klar med hjælp til tørkeramt landbrug

Regeringen, DF og Socialdemokratiet vil hjælpe tørkeramte landmænd ved at lempe kravene til særligt økologisk landbrug.




Svært at skaffe foder nok

Tørken har gjort det vanskeligt for landbruget at skaffe foder nok til dyrene. Særligt svært er det for de økologiske landbrug, der skal leve op til særlige krav for dyrenes foder.
Det bliver der nu lempet på med aftalen, så økologiske landbrug i en periode kan sænke indholdet af grovfoder i foder til kvæg fra 60 til 50 procent uden at miste deres status som økologiske landmænd.


Tørken skubber til dårlig økonomi

Det er dybt tragisk, når folk kommer i den situation, at de må gå konkurs. Og tørken vil skubbe på, for der kommer til at mangle afgrøder at sælge og som foder til dyrene.
Det er en barsk virkelighed, der rammer landmænd med udsigt til underskud igen i år.


Højkonjunktur har skabt mangel på arbejdskraft i landbruget, der er afhængigt af udenlandsk arbejdskraft.

Aarhus. Der har været fuld gang i malkemaskiner og svinestalde de seneste par år for landmændene. Forventningen til dette års endelige indtjening og produktion er derfor også høje.
Det viser det såkaldte landmandsbarometer, som landbrugets videncenter, Seges, baserer på svar fra 2800 landmænd landet rundt.

Min personlige mening er:

Der er altid en risiko for "uforudsete hændelser" når man driver en virksomhed, dette bør man være klar over når man starter som selvstændig i enhver branche, så er det jo lige meget om man er tømmer, murer eller landmand.
Når man så man så høre at de sidste par år har været høje indtjeninger, burde man som enhver virksomhedsejer ligge noget af overskuddet til side, som kan man tære på, når der er dårlige tider som nu.

Det kan godt være at min mening er lidt provokerende, men hvis vi skal tilgodese landmændene i dårlige tider, så er der vel også andre erhverv som halter efter.
For eksempel råber vognmændene, på hjælp når udenlandske vognmænd kommer og overtager de danske jobs, dette er ulovligt, men her har staten jo ikke ydet økonomisk hjælp.

Statsstøtte eller ej?

Det er efter min mening at statsstøttet virksomheder i hele verden burde afskaffes, dette vil gøre konkurrencen lidt mere jævnbyrdig. 


Dette var min mening hvad er jeres??

1 kommentar:

  1. Hej, jeg er Maria Sanchez, en licenseret og pålidelig långiver. Jeg yder lån med klare og letforståelige vilkår med en rente på 3%. Jeg leverer forretningslån, personlige lån, studielån, billån og regninger. Hvis du har brug for et lån, så kontakt mig direkte: e-mail mariaverasanchez108@gmail.com eller via whatsapp på + 33 7 56 84 99 72

    SvarSlet